De Duurzaamheidskring is een beweging voor en door IJsselsteinse ondernemers met een groen hart. Op laagdrempelige wijze starten zij met het verduurzamen van hun bedrijf. Door het installeren van zonnepanelen kan u niet alleen de eigen bedrijfsvoering vergroenen maar draagt u ook bij aan een duurzamer IJsselstein. Als u nu kiest voor zonnepanelen loopt u voor op steeds strenger wordende regelgeving én kan u nog gebruik maken van subsidies zoals de SDE+ subsidie. Het realiseren van een zonneproject vraagt veel uitzoekwerk, zeker als er subsidies bij komen kijken. De Duurzaamheidskring biedt daarom een traject aan met advies over de geschiktheid van uw locatie, eventuele subsidie, inkoop en installatie. Plus de mogelijkheid om SDE+ subsidie aan te laten vragen.

Via deze aanmeldpagina kan u zich opgeven voor een Quickscan, een onderzoek naar de mogelijkheden van zonne-energie op uw locatie. Als u een grootverbruiker bent, aansluitwaarde van 3 x 100 Ampère of groter,  kan u zich direct aanmelden voor het aanvragen van de SDE+ Subsidie.

Heeft u vragen over de duurzaamheidskring? Neem dan contact op met Ernst-Jan de Vries via info@devriessolutions.nl.

Heeft u vragen over de ondersteuning van Soft Energy namens de duurzaamheidskring IJsselstein of wilt u persoonlijk advies? Neem contact op met Emily Fransen via fransen@softenergy.nl.

Aanmelden Quickscan

Wanneer u zich aanmeldt voor een Quickscan starten wij een onderzoek naar de mogelijkheden van zonne-energie op uw locatie. We doen hiervoor een technische en financiële analyse waardoor u een realistisch beeld krijgt van de investeringskosten, jaarlijkse opbrengst, terugverdientijd en het mogelijk rendement. Ook nemen we in het rapport op voor welke subsidies en fiscale voordelen uw project in aanmerking komt. Samen met u spreken we onze bevindingen door en bepalen we de vervolgstappen.

De kosten voor de Quick Scan bedragen €500,- excl. btw. Voor de eerste 15 aanmeldingen wordt de Quick Scan gratis ter beschikking gesteld door de gemeente IJsselstein.

Aanmelden SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers (aansluitwaarde van 3×100 Ampère of groter). De subsidie kan vanaf eind oktober worden aangevraagd. De voorbereiding van een aanvraag duurt 10 werkdagen. Om op tijd te zijn voor de opening van de subsidie moet een aanmelding uiterlijk 18 oktober 2019 gedaan zijn. Later aanmelden mag, maar uw aanvraag kan dan pas later worden ingediend.

De kosten voor de SDE+ aanvraag bedragen €300,- excl. btw. Deze worden bij aanmelding gelijk in rekening gebracht via iDeal.

Over Soft Energy

Sinds 2009 is Soft Energy actief met de begeleiding en advisering van zonprojecten. Hoofddoel is hierbij om initiatiefnemers en projecten op onafhankelijke wijze te begeleiden tot het beste zonnesysteem. We zijn experts in de fiscale, technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie, voor kleine- tot grootschalige projecten. Sinds onze start hebben we al meer dan 60 MW aan zonne-energie projecten ondersteund met o.a. haalbaarheid, subsidie, aanbesteding en uitvoering.

Soft Energy is onafhankelijk en treed op als ‘huisadviseur’ van de opdrachtgever. Er bestaan geen achtergrondafspraken met leveranciers waardoor voor elk project een passende keuze van de aanpak en de betrokken partijen gemaakt kan worden. De toegepaste marktkennis van Soft Energy leidt daarnaast vaak tot een substantiële kostenreductie. Ervaring uit eerdere projecten wijst op een besparing van 10-15% ten opzichte van onbegeleide projecten.