CBM wil zoveel mogelijk leden helpen bij de installatie van zonnepanelen op het dak. Hiermee wekken we onze eigen duurzame energie op en verlagen we onze jaarlijke kosten voor energie. In samenwerking met Soft Energy wordt aan alle leden hulp geboden bij het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen en het daarna realiseren van het systeem. Voor de leden die daaraan mee willen doen wordt een collectieve aanbesteding georganiseerd, zodat we gezamenlijk inkoopvoordeel kunnen genieten.

Heeft u vragen aan CBM over deze opzet en het collectief? Neem contact met Dirk van Deursen van CBM via: vandeursen@cbm.nl of 023‑5158832

Soft Energy zal de leden ondersteunen tijdens dit proces. Wij hebben jarenlange ervaring met zonneprojecten en alles wat daar bij komt kijken. Hieronder zijn de verschillende diensten waarvan gebruik gemaakt kan worden op volgorde weergegeven.

Heeft u nog vragen, of twijfelt u of zonnepanelen bij u mogelijk zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: info@softenergy.nl of 030‑2272432.

Aanmelden Quickscan

Wanneer u zich aanmeldt voor een Quickscan starten wij een onderzoek naar de mogelijkheden van zonne-energie op uw locatie. We doen hiervoor een technische en financiële analyse waardoor u een realistisch beeld krijgt van de investeringskosten, jaarlijkse opbrengst, terugverdientijd en het mogelijk rendement. Samen met u spreken we onze bevindingen door, indien er goede mogelijkheden zijn biedt Soft Energy ook hulp bij de vervolgstappen.

Aanmelden SDE+ Subsidie

De SDE+ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers (aansluitwaarde van 3×100 Ampère of groter). De subsidie kan vanaf half maart worden aangevraagd. De voorbereiding van een aanvraag duurt ongeveer 10 werkdagen. Om op tijd te zijn voor de opening van de subsidie moet een aanmelding dus uiterlijk 6 maart 2020 gedaan zijn. Later aanmelden mag, maar uw aanvraag kan dan pas later worden ingediend.

Projectuitwerking

Tijdens de projectuitwerking wordt op locatie een technische inventarisatie uitgevoerd waarbij de mogelijkheden uitgebreid in kaart worden gebracht. Deze worden daarna uitgewerkt tot een compleet plan. Daarnaast kunnen extra onderzoeken worden aangevraagd zoals controle van de dakbedekking en berekening van de draagkracht van het dak.

De technische inventarisatie is noodzakelijk als u hierna mee wil doen aan een van de collectieve aanbestedingen.