Uw dak is mogelijk geschikt voor zonnepanelen! Havenbedrijf Amsterdam helpt u daarom graag verder met een kosteloze haalbaarheidsstudie en subsidieaanvraag. Deze ondersteuning wordt verzorgd door het Utrechtse adviesbureau Soft Energy, onafhankelijke experts op het gebied van zonne-energie die vanuit uw belang handelen.

Waarom nu kiezen voor zonnepanelen?

Havenbedrijf Amsterdam wil samen met ondernemers verduurzamen, het installeren van zonnepanelen is een belangrijke stap in deze ontwikkeling. Zonnepanelen zijn een goede investering, in veel gevallen levert het project meer dan 8% rendement op. Als u nu kiest voor zonnepanelen profiteert u van de huidige subsidieregelingen en heeft u een voorsprong op steeds strenger wordende regelgeving. Meld u daarom snel aan voor een haalbaarheidsstudie (Quickscan) of vraag direct de SDE+ subsidie aan indien u een grootverbruiker bent.

Heeft u vragen over de ondersteuning van Soft Energy of wilt u persoonlijk advies? Neem contact op met Emily Fransen via fransen@softenergy.nl.

Aanmelden Quickscan

Wanneer u zich aanmeldt voor een Quickscan starten wij een onderzoek naar de mogelijkheden van zonne-energie op uw locatie. We doen hiervoor een technische en financiële analyse waardoor u een realistisch beeld krijgt van de investeringskosten, jaarlijkse opbrengst, terugverdientijd en het mogelijk rendement. Samen met u spreken we onze bevindingen door, indien er goede mogelijkheden zijn biedt Soft Energy ook hulp bij de vervolgstappen.

Aanmelden SDE+ Subsidie

De SDE+ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers (aansluitwaarde van 3×100 Ampère of groter). De subsidie kan vanaf eind oktober worden aangevraagd. De voorbereiding van een aanvraag duurt ongeveer 10 werkdagen. Om op tijd te zijn voor de opening van de subsidie moet een aanmelding dus uiterlijk 18 oktober 2019 gedaan zijn. Later aanmelden mag, maar uw aanvraag kan dan pas later worden ingediend.

Over Soft Energy

Sinds 2009 is Soft Energy actief met de begeleiding en advisering van zonprojecten. Hoofddoel is hierbij om initiatiefnemers en projecten op onafhankelijke wijze te begeleiden tot het beste zonnesysteem. We zijn experts in de fiscale, technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie, voor kleine- tot grootschalige projecten. Sinds onze start hebben we al meer dan 60 MW aan zonne-energie projecten ondersteund met o.a. haalbaarheid, subsidie, aanbesteding en uitvoering.

Soft Energy is onafhankelijk en treed op als ‘huisadviseur’ van de opdrachtgever. Er bestaan geen achtergrondafspraken met leveranciers waardoor voor elk project een passende keuze van de aanpak en de betrokken partijen gemaakt kan worden. De toegepaste marktkennis van Soft Energy leidt daarnaast vaak tot een substantiële kostenreductie. Ervaring uit eerdere projecten wijst op een besparing van 10-15% ten opzichte van onbegeleide projecten.