Zon op Bedrijfsdaken

Zon op bedrijfsdak

!MPACT Houten is er voor elke ondernemer die duurzaam wil ondernemen. Zonnepanelen zijn een goede manier om uw vastgoed te verduurzamen. Daarom wordt ondernemers die hier interesse in hebben een speciaal adviestraject aangeboden. U wordt hiervoor ondersteund door adviesbureau Soft Energy. 

De Quickscan is hét begin van uw zonproject. Op basis van uw gegevens wordt een financiële en technische analyse gemaakt. U krijgt o.a. inzicht in de verwachte investeringskosten, mogelijke subsidieregelingen, mogelijke terugverdientijd en technische aandachtspunten. Tijdens een gesprek bij u op locatie wordt de Quickscan besproken. De adviseur zal dan samen met u de vervolgstappen en benodigde ondersteuning bepalen voor de realisatie van uw zonnesysteem. 

U betaalt € 500 excl. BTW

De SDE++ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers. Grootverbruikers hebben een elektra aansluiting van 3×100 Ampère of groter. De subsidie kan twee keer per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende subsidieronde is in september. U kan zich al bij ons aanmelden voor een subsidieaanvraag. Soft Energy zal uw aanvraag dan voorbereiden. Als u nog geen Quickscan heeft aangevraagd is het aan te raden dit te doen voordat u de SDE++ Subsidie aanvraagt.

U betaalt € 300 excl. BTW 

*Als uw subsidieaanvraag niet gehonoreerd wordt zal de gemeente Houten deze kosten vergoeden. 

Financiering een probleem? Bij het Utrechtse Energiefonds kan u een duurzaamheidslening aanvragen tegen gunstige tarieven!

Waarom nu kiezen voor Zon?

Maak gebruik van gunstige subsidies

De huidige subsidieregelingen zijn nu nog gunstig, maar worden steeds verder afgebouwd. Met de huidige regelingen is een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar in de meeste gevallen haalbaar. 

Een duurzame investering

Een zonnesysteem zal zeker 25 jaar energie voor u produceren, dit betekent dat u blijft besparen lang na de terugverdientijd.

Verhoog de waarde van uw pand

Zonnepanelen verbeteren het energielabel van uw pand. Duurzaam vastgoed wordt steeds meer nadrukkelijk gevraagd en in de toekomst wellicht een vereiste.

Loop voor op steeds strenger wordende regelgeving

Regelgeving voor de duurzaamheid van bedrijfspanden wordt steeds strenger. Als u nu kiest voor zonnepanelen loopt u voor op de steeds strenger wordende regelgeving

Soft Energy is uw onafhankelijke Zon-Adviseur

Sinds 2009 is Soft Energy actief met de begeleiding en advisering van zonprojecten. We hebben expertise in de fiscale, technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie, voor kleine- tot grootschalige projecten. We treden op als ‘huisadviseur’ van de opdrachtgever. Er bestaan geen achtergrondafspraken met leveranciers waardoor voor elk project een passende keuze van de aanpak en de betrokken partijen gemaakt kan worden.