Zon op Bedrijfsdaken

Zon op bedrijfsdak

De Duurzaamheidskring is een beweging voor en door IJsselsteinse ondernemers met een groen hart. De Duurzaamheidskring biedt een speciaal traject aan voor zonne-energie. U kan kosteloos advies aanvragen over de geschiktheid van uw locatie, eventuele subsidie, inkoop en installatie. Plus de mogelijkheid om SDE++ subsidie aan te laten vragen.

De Quickscan is hét begin van uw zonproject. Op basis van uw gegevens wordt een financiële en technische analyse gemaakt. U krijgt o.a. inzicht in de verwachte investeringskosten, mogelijke subsidieregelingen, mogelijke terugverdientijd en technische aandachtspunten. Tijdens een gesprek bij u op locatie wordt de Quickscan besproken. De adviseur zal dan samen met u de vervolgstappen en benodigde ondersteuning bepalen voor de realisatie van uw zonnesysteem. 

De SDE++ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers. Grootverbruikers hebben een elektra aansluiting van 3×100 Ampère of groter. De subsidie kan twee keer per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende subsidieronde is in september. U kan zich al bij ons aanmelden voor een subsidieaanvraag. Soft Energy zal uw aanvraag dan voorbereiden. Als u nog geen Quickscan heeft aangevraagd is het aan te raden dit te doen voordat u de SDE++ Subsidie aanvraagt. 

Financiering een probleem? Bij het Utrechtse Energiefonds kan u een duurzaamheidslening aanvragen tegen gunstige tarieven!

Samen voor een duurzame toekomst

Zon op Bedrijfsdak is een initiatief van de Duurzaamheidskring IJsselstein dat gestart is in 2019 om ondernemers te ontzorgen bij de verkenning en realisatie van hun eigen zonproject. Bezoek onze website als u meer wil weten over de energietransitie in IJsselstein. 

Soft Energy is uw onafhankelijke Zon-Adviseur

Sinds 2009 is Soft Energy actief met de begeleiding en advisering van zonprojecten. We hebben expertise in de fiscale, technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie, voor kleine- tot grootschalige projecten. We treden op als ‘huisadviseur’ van de opdrachtgever. Er bestaan geen achtergrondafspraken met leveranciers waardoor voor elk project een passende keuze van de aanpak en de betrokken partijen gemaakt kan worden.