Zon op Bedrijfsdaken

Zonne Collectief Lopikerwaard

Duurzaam Lopikerwaard wil in de regio meer energieopwekking door zonne-energie. Daarom wordt daarom hulp geboden aan MKB en agrariërs bij het in kaart brengen van de mogelijkheden, aanvragen van subsidie en realiseren van zonnepanelen. Deelnemers krijgen een gezamenlijk inkoopvoordeel als zij een offerte aanvragen via het collectief. 

Meer weten over het collectief?

 Om u toch te laten zien wat de resultaten tot zo ver zijn én om u wat meer te vertellen over de mogelijkheden in 2020 hebben we een presentatie voor u samengesteld. Hieronder vindt u deze presentatie waarin we o.a. een kijkje nemen bij onze grootste zonnestroominstallatie én u wat meer vertellen over de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in 2020.

Bekijk ook eens onze pagina op Duurzaam Lopikerwaard, hier vind u ook de veel gestelde vragen.

In het najaar zullen we opnieuw kijken of het verantwoord is een bijeenkomst te organiseren. Tot die tijd kunnen we u wel ondersteunen via de telefoon, de mail en bij u op locatie op gepaste afstand. Ook de installatie van de zonnepanelen kan op verantwoorde wijze gebeuren. Schroom daarom niet contact met ons op te nemen voor een afspraak of telefonisch overleg.

We staan voor u klaar!

Zonne Collectief Lopikerwaard heeft na een uitvoerige aanbesteding SolarProf geselecteerd als partner. Via het collectief kan u een extra voordelige offerte ontvangen van Solarprof waarbij u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Soft Energy blijft betrokken bij het offerteproces als uw adviseur.

SolarProf is gevestigd in Woerden en daarmee een zeer lokale partij. De eigenaar Ignace Boreel houd zich al 20 jaar bezig met het besparen en duurzaam opwekken van energie.

De SDE+ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers. Grootverbruikers hebben een elektra aansluiting van 3×100 Ampère of groter. De subsidie kan twee keer per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende subsidieronde is in september. Soft Energy zal uw aanvraag voorbereiden en indienen bij de opening van de ronde. Later indienen kan ook, dit verlaagt echter de kans van toekenning van de subsidie. 

Adwin van Schaaik – Deelnemer 

144 Zonnepanelen – 39.000 kWh 

 Hiermee bespaard van Schaaik 18 ton Co2 per jaar én is het energieverbruik volledig verduurzaamd. Door de subsidieregeling salderen mag de opwekte zonnestroom volledig afgetrokken worden van het energieverbruik. Dit maakt het project financieel rendabel, de investering zal binnen zes jaar terugverdiend zijn. Solarprof heeft materialen gebruikt van uitstekende kwaliteit met ruime garanties zodat er lang genoten kan worden van de zonnestroom! 

Jan Eikelenboom – Deelnemer 

60 Zonnepanelen – 17.500 kWh 

Het zonnesysteem van Jan Eikelenboom produceert boven verwachting. Het systeem werd september 2019 geïnstalleerd en feestelijk geopend als het eerste zonnesysteem van Zonne Collectief Lopikerwaard. Inmiddels zijn we een jaar verder en blijkt het systeem boven verwachting te produceren. Er werd 17.500 kWh opgewekt in plaats van de verwachte 15.000 kWh. Dit betekend dat de zonnepanelen zich sneller zullen terugverdienen dan verwacht. In dit geval binnen 5 jaar! Jan Eikelenboom is dan ook zeer tevreden met zijn zonnesysteem.

RIT Infra – Deelnemer 

130 Zonnepanelen – 37.500 kWh 

Ravensteijn Infra is met 130 zonnepanelen nu zelfvoorzienend. Het zonnecollectief gaf het bedrijf het laatste zetje. Veel ondernemers schuiven het voor zich uit. “Te veel gedoe, onzekerheid over de terugverdientijd. Maar zodra ze zien hoeveel de buurman eraan verdient wordt het een ander verhaal’’, zegt directievoorzitter Hans Benard van Rabobank Utrechtse Waarden. De bank is deelnemer in de regeling, evenals Natuur- en Milieufederatie Utrecht en de provincie Utrecht.  ,,Toen we zagen hoeveel het oplevert was er eigenlijk geen reden om het niet te doen’’, zegt bedrijfsleider Edwin Zwijnenburg van Ravensteijn Infra en Telecom. 

Intratuin IJsselstein – Deelnemer 

764 Zonnepanelen – 225.000 kWh 

Donderdag 29 oktober is de grootste zonnestroominstallatie van Zonne Collectief Lopikerwaard tot op heden geopend. Er zijn maar liefst 764 zonnepanelen geplaatst op de daken van Intratuin IJsselstein aan de Weg der Verenigde Naties 2 in Benschop. Per jaar zal met het systeem ongeveer 225.000 kWh duurzame energie opgewekt worden. Hiermee is een groot deel van het stroomgebruik van dit bedrijf verduurzaamd en komt er jaarlijks 103.500 kg CO2 minder in de atmosfeer.

Waarom nu kiezen voor Zon?

Maak gebruik van gunstige subsidies

De huidige subsidieregelingen zijn nu nog gunstig maar worden steeds verder afgebouwd. Met de huidige regelingen is een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar in de meeste gevallen haalbaar. 

Een duurzame investering

Een zonnesysteem zal zeker 25 jaar energie voor u produceren, dit betekend dat u blijft besparen lang na de terugverdientijd.

Verhoog de waarde van uw pand

Zonnepanelen verbeteren het energielabel van uw pand. Duurzaam vastgoed wordt steeds meer nadrukkelijk gevraagd en in de toekomst wellicht een vereiste.

Loop voor op steeds strenger wordende regelgeving

Regelgeving voor de duurzaamheid van bedrijfspanden wordt steeds strenger. Als u nu kiest voor zonnepanelen loopt u voor op de steeds strenger wordende regelgeving

Niet zelf investeren maar wel bijdragen aan onze ambitie? Stel uw dak dan beschikbaar aan een energiecoöperatie en deel de zon met uw buren! 

Financiering een probleem? Bij het Utrechtse Energiefonds kan u een duurzaamheidslening aanvragen tegen gunstige tarieven!

Zonne Collectief Lopikerwaard is mogelijk gemaakt door:

Soft Energy is uw onafhankelijke Zon-Adviseur

Sinds 2009 is Soft Energy actief met de begeleiding en advisering van zonprojecten. We hebben expertise in de fiscale, technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie, voor kleine- tot grootschalige projecten. We treden op als ‘huisadviseur’ van de opdrachtgever. Er bestaan geen achtergrondafspraken met leveranciers waardoor voor elk project een passende keuze van de aanpak en de betrokken partijen gemaakt kan worden.