Zon op Bedrijfsdaken

Zon op bedrijfsdak

Nieuwegein wil een duurzame, klimaat neutrale stad worden. Dat levert de stad geld, banen én een gezonde toekomst op. Belangrijk onderdeel van de verduurzaming van de stad is het plaatsen van meer zonnepanelen. Als ondernemer speelt u een grote rol in de verduurzaming van Nieuwegein, daarom mag Soft Energy u kosteloos begeleiden bij de realisatie van een zonnestroominstallatie op uw locatie.

De Quickscan is hét begin van uw zonproject. Op basis van uw gegevens wordt een financiële en technische analyse gemaakt. U krijgt o.a. inzicht in de verwachte investeringskosten, mogelijke subsidieregelingen, mogelijke terugverdientijd en technische aandachtspunten. Tijdens een gesprek bij u op locatie wordt de Quickscan besproken. De adviseur zal dan samen met u de vervolgstappen en benodigde ondersteuning bepalen voor de realisatie van uw zonnesysteem. 

De SDE+ subsidie is de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij grootverbruikers. Grootverbruikers hebben een elektra aansluiting van 3×100 Ampère of groter. De subsidie kan twee keer per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende subsidieronde is in september. U kan zich al bij ons aanmelden voor een subsidieaanvraag. Soft Energy zal uw aanvraag dan voorbereiden. Als u nog geen Quickscan heeft aangevraagd is het aan te raden dit te doen voordat u de SDE+ Subsidie aanvraagt. 

Niet zelf investeren maar wel bijdragen aan onze ambitie? Stel uw dak dan beschikbaar aan E-lekstroom en deel de zon met uw buren! 

Financiering een probleem? Bij het Utrechtse Energiefonds kan u een duurzaamheidslening aanvragen tegen gunstige tarieven!

Samen voor een duurzame toekomst

Zon op Bedrijfsdak is een initiatief van de Gemeente Nieuwegein dat gestart is in 2019 om ondernemers te ontzorgen bij de verkenning en realisatie van hun eigen zonproject. Bezoek onze website als u meer wil weten over het aanbod zonne-energie of de energietransitie in Nieuwegein. 

Soft Energy is uw onafhankelijke Zon-Adviseur

Sinds 2009 is Soft Energy actief met de begeleiding en advisering van zonprojecten. We hebben expertise in de fiscale, technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie, voor kleine- tot grootschalige projecten. We treden op als ‘huisadviseur’ van de opdrachtgever. Er bestaan geen achtergrondafspraken met leveranciers waardoor voor elk project een passende keuze van de aanpak en de betrokken partijen gemaakt kan worden.